Cais


Cea mai buna de ungaria

Pomul este viguros, cu coroana sferic-turtita, larga rasfirata, cu lastari bruni-violacei si lenticele foarte mari.
Fructul este de marime mijlocie (38-40 g), ovoid, usor asimetric, colorat in vanat-violaceu, cu pruina abundenta si grosiera. Pulpa este crocanta, cu gust armonios. Samburele este neaderent la pulpa.
Epoca de maturare sfarsitul lunii iulie, inceput de august. Este un soi timpuriu cu fructe aspectuoase si calitati gustative superioare.

Sulmona

Caracteristicile pomului:
Soi obtinut de la Statiunea experimentala Marculesti - Calarasi din hibridarea complexa Marculesti 21/51 (Luizet x Umbertto) x Marculesti 37/1 (Ananas x Ananas) si omologat in 1979. Pomul de vigoare mica, cu coroana invers conica si ramurie de schelet bine garnisite cu formatii fructifere scurte.
Este autofertil, rezistent la boli, foarte productiv.

Caracteristicile fructului:
Fructul este mijlociu spre mare, de 70 g, de forma ovoida spre sferica, usor turtita pe linia de sudura.
Pielita este galbena portocalie, acoperita cu rosu pe 2/3 din suprafata.
Pulpa este portocalie, cu textura ferma, potrivit de suculenta si gust foarte placut.
Samburele reprezinta 6.2% din greutatea fructului si are miezul dulce.

Perioada de coacere:
10-12 zile dupa soiul Cea mai buna de Ungaria, facand parte din grupul soiurilor tarzii.
NJA 19

NJA 19

Soi: originar din S.U.A.
Pomul: semiviguros, cu coroana conică, autosteril, cu înflorire timpurie,mediu productiv, rezistent la gerurile de revenire din primăvară.rezistenta buna la boli, in special la viroze.Inflorire timpurie foarte abundentă; rodire combinată (toate tipurile de ramuri scurte, lungi, buchete); Media producţiei pe 5 ani consecutivi 15,0 t/ha;
Fructul: 30-40 grame: pieliţa galbena-portocalie cu putin roşu carmin pe partea însorită; pulpa galbena-portocalie, neaderentă la sâmbure, aromată; sâmbure mic, reprezentand 5,0-6,4% din greutatea fructului.
Perioada de maturare: prima decadă a lunii iunie – cel mai timpuriu soi.
Polenizatori: soi autosteril.Polenizatori: C.R. 2-63,Tudor, Earliril, Harcot, Harogem, CMBU, Umberto
Pannonia

Pannonia

Pomul Pannoniaare crestere medie, coroana este rasfirata.
Caisul Pannonia este recomandat atat pentru consum proaspat, cat si pentru prelucrare.  Fructele sunt medii-mari, sferice, portocalii, pe partea cu soare spalate cu rosu carmin.  Pulpa este portocalie, dulce-acidulata, gustoasa. Produce timpuriu, sistematic si mult.  Productivitatea sigura si folosinta multipla face ca acest soi sa fie foarte raspandit.  Este rezistent la ger.  Fructele ajung la maturitate la mijlocul lunii iulie